O nama

Osnovna delatnost preduzeća Beomet d.o.o. je trgovina, sakupljanje, sortiranje i skladištenje sekundarnih sirovina metalnog porekla, posebno otpadnih obojenih metala – aluminijuma, bakra i bakarnih legura. Preduzeće je osnovano 2013 godine i aktivno na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Reciklažni centar se nalazi u neposrednoj blizini Kargo centra Luke Beograd na desoj obali Dunava, na preseku dva panevropska koridora; rečnog VII i drumskog X. Ovakav položaj obezbedjuje efikasnu organizaciju transporta roba, koristeći mogućnosti rečnog, drumskog, železničkog i multimodalnog saobraćaja.

Procesi u reciklažnom centru vezani su za mehaničko-fizički tretman isporučenih otpadnih metala u cilju obezbedjivanja što kvalitetnije baze za ponovo iskorišćenje sekundarnih sirovina. Pored vozila i dizalice za pretovar robe, posedujemo mehaničke vage, magnete makaze, mašine za guljenje kablova – striperi, itd.). 

Poslovni procesi preduzeća su privrženi principima obezbeđivanja zaštite zdravlja i bezbednosti na radu i zaštiti životne sredine.

U cilju unapredjivanja postojećih proizvodnih procesa i postizanja konzistentnog kvaliteta sirovina, planirana su dalja ulaganja.